Na tejto delikatese si pochutnajú aj tí, ktorí sa stravujú zdravo, nejedia mäso, sú vegáni alebo jedia iba raw stravu. Torta tak lahodná a plná zdravých surovín, že jej neodolá určite nikto.
Môže konkurovať akémukoľvek zákusku, ktorý ste doteraz jedli. Pokojne ju pripravte aj ako narodeninový darček. Všetci hostia sa budú zalizovať.
Pripravíte si ju jednoducho podľa nasledujúceho receptu.
Na tortu budeme potrebovať:
Základ
1 šálka mandlí alebo pekanových orechov (2 hodiny namočených vo vode aby zmäkli)
1 šálka strúhaného kokosu (čerstvý alebo sušený)
1/2 šálky datlí bez kôstky
1/2 šálky kakaa
1/4 polievkovej lyžičky škorice
Kokosový krém
2 šálky čerstvej kokosovej dužiny
5 banánov
1/4 šálky kokosového oleja
5 datlí bez kôstky
1/2 lyžice vanilkového extraktu
6 až 8 veľkých jahôd
Na ozdobu
1 šálka ovocia (napríklad bobule, jahody a lesné ovocie)
1 lyžica medu
Postup:
Najprv si pripravíme krém. Do mixéra dáme čerstvú kokosovú dužinu (2 šálky) z mladého kokosu a pridáme k nej 1/4 šálky kokosového oleja. Rozmixujeme na jemnú hladkú hmotu. Následne k tejto hmote nakrájame banány na menšie časti. Pridáme 5 datlí, ktoré dodajú sladkú chuť a tiež pol lyžice vanilkového extraktu. Ten môžeme nahradiť aj vanilkovým luskom z ktorého vyškrabeme vnútro. Všetko spolu znovu rozmixujeme, aby sme získali hladkú hmotu bez hrudiek a väčších častí. Krém má byť jemný. Necháme ho zatiaľ odstáť v chladničke, aby nám trochu stuhol.
Následne si rozmixujeme všetky ingrediencie na základ torty. Do mixéra dáme šálku orechov, ktoré sme nechali vo vode aspoň dve hodiny, aby zmäkli. Vodu samozrejme potom vylejeme. Pridáme šálku kokosu, pol šálky datlí a pol šálky kakaa a dochutíme škoricou. Všetko poriadne zmixujeme, aby sa nám vytvorila drobivejšia ale hladká hmota. Tú necháme chvíľu postáť a následne si pripravíme formu na pečenie. Tú vymažeme kokosovým olejom a na dno dáme zmes na základ torty. Poriadne ho pritlačíme, aby hmota držala pokope. Potom si pripravíme veľké jahody, ktoré poriadne umyjeme a odstránime im stopky. Rozkrojíme ich a naukladáme tak, aby sme ich pritisli na okraj tortovej formy. Prerezanú časť prilepíme o stenu formy, pretože po jej odstránení bude takto torta vyzerať skvele.
Keď máme jahody naukladané, zalejeme všetko kokosovým krémom, ktorý sme nechali chvíľu chladiť. Uhladíme ho a utrasieme, aby sa nám nevytvorili prázdne „bubliny“. Následne dáme tortu do chladničky aspoň na 2 hodiny. Na záver si pripravíme čokoládovú polevu. Stačí, že všetky ingrediencie, ktoré sú na ňu potrebné dáme do mixéra a mixujeme. Ak by sme mali veľmi suchú hmotu, pridáme trochu kokosového mlieka. Vzniknutú hmotu potom nalejeme na stuhnutú tortu a znovu ju dáme chladiť do chladničky. Na schladenie však môžeme využiť aj mrazák.
Med si rozmixujeme so zopár jahodami alebo iným ovocím, následne zvyšok ovocia naukladáme na hotovú vychladenú tortu a polejeme medovou zmesou. Môžeme podávať.
Kto na sociálnych sieťach sleduje rôzne recepty, určite mu neunikla pani Milka, ktorá varí pre svoju rodinu s obrovským nadšením a láskou. Opäť raz robila šišky, no piekla ich v rúre a bez oleja. Jej skvelé recepty skúšajú ženy po celom Slovensku.
Postup:
Najskôr si v miske pripravíme kvások. Droždie zmiešame s cukrom a trochou vlažného mlieka a necháme ho vykysnúť. Následne zmiešame všetky suroviny spolu s kváskom a vypracujeme cesto.
To necháme pod utierkou kysnúť asi jednu hodinu. Keď naberie na objeme, rozvaľkáme ho asi na hrúbku 1,5 cm a povykrajujeme kolieska. Tie si poukladáme na plech s papierom na pečenie a necháme ešte podkysnú asi 20 minút.
Potom do každého kolieska urobíme v strede priehlbinu a dáme piecť. Rúra musí byť vyhriata na 170 stupňov a šišky pečieme asi 13 minút. Po upečení ich potrieme maslom, pridáme lekvár a posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť.
Špargľu niektorí ľudia milujú a niektorí ju príliš nemusia. Mnohí však tvrdia, že záleží hlavne na tom, ako si ju pripravíte. Tento recept určite musíte vyskúšať.
Na špargľu s holandskou omáčkou budeme potrebovať
špargle
liter vody
1 PL cukru
soľ
1 PL masla
Detska leukemia vs. LGBT? Si pekny blbec, neeeext!
snaha bola
Nepečená čokoládovo-kokosová torta
Na tejto delikatese si pochutnajú aj tí, ktorí sa stravujú zdravo, nejedia mäso, sú vegáni alebo jedia iba raw stravu. Torta tak lahodná a plná zdravých surovín, že jej neodolá určite nikto.
Môže konkurovať akémukoľvek zákusku, ktorý ste doteraz jedli. Pokojne ju pripravte aj ako narodeninový darček. Všetci hostia sa budú zalizovať.
Pripravíte si ju jednoducho podľa nasledujúceho receptu.
Na tortu budeme potrebovať:
Základ
1 šálka mandlí alebo pekanových orechov (2 hodiny namočených vo vode aby zmäkli)
1 šálka strúhaného kokosu (čerstvý alebo sušený)
1/2 šálky datlí bez kôstky
1/2 šálky kakaa
1/4 polievkovej lyžičky škorice
Kokosový krém
2 šálky čerstvej kokosovej dužiny
5 banánov
1/4 šálky kokosového oleja
5 datlí bez kôstky
1/2 lyžice vanilkového extraktu
6 až 8 veľkých jahôd
Čokoládová poleva
1 šálka kokosovej dužiny
3 lyžice kokosového oleja
1/2 šálky kakaa
3 datle bez kôstky
3 figy
1/2 lyžice vanilkového extraktu
1/4 lyžice škorice
Na ozdobu
1 šálka ovocia (napríklad bobule, jahody a lesné ovocie)
1 lyžica medu
Postup:
Najprv si pripravíme krém. Do mixéra dáme čerstvú kokosovú dužinu (2 šálky) z mladého kokosu a pridáme k nej 1/4 šálky kokosového oleja. Rozmixujeme na jemnú hladkú hmotu. Následne k tejto hmote nakrájame banány na menšie časti. Pridáme 5 datlí, ktoré dodajú sladkú chuť a tiež pol lyžice vanilkového extraktu. Ten môžeme nahradiť aj vanilkovým luskom z ktorého vyškrabeme vnútro. Všetko spolu znovu rozmixujeme, aby sme získali hladkú hmotu bez hrudiek a väčších častí. Krém má byť jemný. Necháme ho zatiaľ odstáť v chladničke, aby nám trochu stuhol.
Následne si rozmixujeme všetky ingrediencie na základ torty. Do mixéra dáme šálku orechov, ktoré sme nechali vo vode aspoň dve hodiny, aby zmäkli. Vodu samozrejme potom vylejeme. Pridáme šálku kokosu, pol šálky datlí a pol šálky kakaa a dochutíme škoricou. Všetko poriadne zmixujeme, aby sa nám vytvorila drobivejšia ale hladká hmota. Tú necháme chvíľu postáť a následne si pripravíme formu na pečenie. Tú vymažeme kokosovým olejom a na dno dáme zmes na základ torty. Poriadne ho pritlačíme, aby hmota držala pokope. Potom si pripravíme veľké jahody, ktoré poriadne umyjeme a odstránime im stopky. Rozkrojíme ich a naukladáme tak, aby sme ich pritisli na okraj tortovej formy. Prerezanú časť prilepíme o stenu formy, pretože po jej odstránení bude takto torta vyzerať skvele.
Keď máme jahody naukladané, zalejeme všetko kokosovým krémom, ktorý sme nechali chvíľu chladiť. Uhladíme ho a utrasieme, aby sa nám nevytvorili prázdne „bubliny“. Následne dáme tortu do chladničky aspoň na 2 hodiny. Na záver si pripravíme čokoládovú polevu. Stačí, že všetky ingrediencie, ktoré sú na ňu potrebné dáme do mixéra a mixujeme. Ak by sme mali veľmi suchú hmotu, pridáme trochu kokosového mlieka. Vzniknutú hmotu potom nalejeme na stuhnutú tortu a znovu ju dáme chladiť do chladničky. Na schladenie však môžeme využiť aj mrazák.
Med si rozmixujeme so zopár jahodami alebo iným ovocím, následne zvyšok ovocia naukladáme na hotovú vychladenú tortu a polejeme medovou zmesou. Môžeme podávať.
Hej a este ozbrojene lupeze, preco tuto mensinu (!) rovno neprirovnat k obrovskej ludozravej chobotnici?
RKC vracia úder! :-) :-) :-)
Len tak> povedal by som skor, ze nejaky Uhrikovec, alebo podobna haved, ale to je vlastne jedno, tieto slizke tvorceky su tak nejako rovnake.
Šišky do rúry bez oleja podľa Milky
Kto na sociálnych sieťach sleduje rôzne recepty, určite mu neunikla pani Milka, ktorá varí pre svoju rodinu s obrovským nadšením a láskou. Opäť raz robila šišky, no piekla ich v rúre a bez oleja. Jej skvelé recepty skúšajú ženy po celom Slovensku.
Na šišky budeme potrebovať:
1 kg hladkej múky
0,6 litra mlieka
2 žĺtky
6 PL cukru
150 gramov masla (alebo HERY)
štipka soli
2 kocky droždia
1 vanilkový cukor
džem+práškový cukor+maslo
Postup:
Najskôr si v miske pripravíme kvások. Droždie zmiešame s cukrom a trochou vlažného mlieka a necháme ho vykysnúť. Následne zmiešame všetky suroviny spolu s kváskom a vypracujeme cesto.
To necháme pod utierkou kysnúť asi jednu hodinu. Keď naberie na objeme, rozvaľkáme ho asi na hrúbku 1,5 cm a povykrajujeme kolieska. Tie si poukladáme na plech s papierom na pečenie a necháme ešte podkysnú asi 20 minút.
Potom do každého kolieska urobíme v strede priehlbinu a dáme piecť. Rúra musí byť vyhriata na 170 stupňov a šišky pečieme asi 13 minút. Po upečení ich potrieme maslom, pridáme lekvár a posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť.
Uplne by stacilo, keby autor obrazku napisal "som uplny debil". Zbytocna praca s upravou obrazkov. Ale zas, co cakat od debila, vsakze?
@blackota teba plati PS aby si spamoval diskusie? :D
@simecka hlavne chce ku korytu, lebo musi zacat splacat ludom, ktory za nim cely ten cas stali.
Špargľa s holandskou omáčkou
Špargľu niektorí ľudia milujú a niektorí ju príliš nemusia. Mnohí však tvrdia, že záleží hlavne na tom, ako si ju pripravíte. Tento recept určite musíte vyskúšať.
Na špargľu s holandskou omáčkou budeme potrebovať
špargle
liter vody
1 PL cukru
soľ
1 PL masla
Na omáčku
2 žĺtka
6 PL suchého vína
soľ
korenie
50 mililitrov rozpusteného masla
citrónová šťava
Špargľu s holandskou omáčkou si pripravíme nasledovne
Špargľu si umyjeme a očistíme. Šupy dáme variť asi do litra vody a pridáme cukor, soľ a maslo. Varíme asi 15 minút.
Potom pridáme očistenú špargľu a varíme 10 minút.
Pripravíme si holandskú omáčku, kedy si posolíme a okoreníme dve žĺtka, suché víno, varíme nad parou.
Keď bude omáčka hustá, primiešame maslo a potom citrónovú šťavu.
Ďakujeme Romane Tabák :)
Pozoruhodná myšlienka :-) Politik musí splácať ľuďom, ktorí za nim stáli.
Fico takto splácal, a teraz sa bojí basy. Aby nešiel do basy, vyzerá, že sa upísal diablu a bude splácať Rusom.
Pellegrini bude splácať tomu istému a navyše aj zachraňovať Fica.
Danko, Uhrík, Kotleba budú splácať Rusom.
Boris spláca bohviekomu bohvieako.
KDH je politická pobočka RKC, tá spláca RKC a Vatikánu.
OĽANO je nová, nenápadná pobočka RKC, lebo KDH síce má meno, ale dojebané. Nuž, OĽANO si dodrbalo meno kvalitnejšie a rýchlejšie.
SAS spláca komu ? Samotnému Sulíkovi ? EU a Bruselu ? Američanom ?
PS spláca komu ?
Má pravdu ten chlapec! Nepochop zamindrákovaný prorusácky zmrd!
Treba dávať pozor, komu politici budú splácať!